Bensinstasjonsboken - en bokprat spesial med Kirsten Linde

Medforfatter av Bensinstasjonsboken, Kirsten Linde kommer til Nordby bibliotek 30. september kl. 18.00

Medforfatter av Bensinstasjonsboken, Kirsten Linde kommer til Nordby bibliotek for å fortelle historien om bensinstasjonene i veinettet rundt Oslo.

Knapt noe annet område i Norge har samme konsentrasjon av veier og bensinstasjoner som Akershus.

Med Bensinstasjonsboken forteller konservatorene Kirsten Linde og Petter Tønder Jakobsen fra MiA - Museene i Akershus historien om bensinstasjonene langs veinettet rundt Oslo. Vi besøker både gamle og nye stasjoner, verksteder, butikker og vaskehaller og vi følger utviklingen i bensinselskapenes rivalisering og oppkjøp av hverandre.

Boken er rikt illustrert, og viser bensinstasjonenes designkonsepter, arkitektur og varemerkebygging gjennom tidene.  Boken er skrevet av . Fotografiene er fra museenes og arkivenes samlinger sammen med en nåtidig fotodokumentasjon utført av fotograf Øivind Möller Bakken.

Arrangementet finner sted på Nordby bibliotek (Vinterbrosenteret)

Torsdag 30. september kl. 18.00

Obs! Maks 20 personer.