Digitale tjenester

Her finner du en oversikt over hvilke digitale tjenester biblioteket tilbyr.

Filmoteket

Filmoteket

Filmoteket er en strømmetjeneste fra Norgesfilm. Filmoteket tilbyr spillefilmer, kortfilmer og dokumentarfilmer. Du må ha nasjonalt lånekort og velge et hjemmebibliotek som er tilbyr Filmoteket.

Hvis du har nasjonalt lånekort og har valgt Ås bibliotek som hjemmebibliotek kan du låne film fra Filmoteket. Hvis du vil sjekke eller endre ditt hjemmebibliotek logger du inn på Biblioteksøk med ditt lånekortnummer og PIN-kode. På "Min profil" kan du se og endre hjemmebibliotek. 

På Filmoteket registrerer du deg med lånekortnummer og PIN-kode. Deretter blir du bedt om å opprette en profil. Når du har fylt ut alle feltene vil du motta en epost til den adressen du registrerte. Klikk på lenken i eposten for å aktivere profilen din.

Når du senere logger inn på Filmoteket bruker du din epostadresse og det passordet du valgte da du laget profilen. Hver gang du har valgt en film og vil låne den blir du i tillegg bedt om å taste inn PINkoden som hører til lånekortet ditt.

Du trenger ikke en egen app for å spille filmene. Spilleren ligger i Filmotekets hjemmeside. Du kan se filmene på TVen din ved å bruke Chromecast (for Android) eller Airplay (for iPhone).

Filmoteket er en strømmetjeneste. Det betyr at du må være tilknyttet internett mens du ser filmen. Når du har lånt en film har du den i 48 timer, og du kan se den så mange ganger du vil. Du kan låne 4 filmer i måneden. 

Lurer du på noe mer kan det hende at du finner svaret på denne siden. 

 

Søk

Språkvelger